Zamknij

BASTION W // Gdańsk, 2019

W jak wolność. W jak wizja. W jak wartość. Bastion W utkany jest między innymi z tych właśnie cech. Kierunek, który pojawił się podczas tworzenia tego wnętrza, to kierunek wytyczony przez marzenia i pragnienia. Głębokie, ciemne kolory stają się strefami, w których dużo bezpieczniej przechowywać tajemnicę. Bastion W wprowadza dialog pomiędzy ciemnymi, głębokimi barwami utożsamionymi z nocą a jasnością bieli, świeżością słonecznego dnia. Strefą wspólną tego dialogu są wartości ziemi, żywiołów, przyrody. To zieleń roślin uspokaja napięcie między nocą a dniem. To dębowe drewno jest stabilną podstawą. I w końcu – metal. Obecny w miedzianych elementach oraz czarnych czy przerdzewiałych stalowych konstrukcjach. Wytrzymuje najcięższe zderzenia z codzienną rzeczywistością…i pomimo swojego surowego charakteru – przynosi ukojenie. Rdza i stal sygnalizuje upływ czasu oraz kontekst miejsca – Bastion W to w końcu otoczenie Stoczni Gdańskiej, a widok z tarasu przynosi ostatnią cechę – W jak wysokość.

A w razie “W” prosimy o kontakt z Ministerstwem.

projekt

Instagram Facebook Blog
Projekt bang bang design.
Dev fryli